Säkra viktiga arbetsuppgifter vid frånvaro eller personalrotation

jul 20, 2022 | Tema

När en medarbetare kommer att vara borta från arbetet kan det lätt bli rörigt, oavsett anledningen till frånvaron. Vad har denne för arbetsuppgifter idag och resten av veckan, och har hen några återkommande uppgifter? Vilka uppgifter är viktiga att vi har koll på, och när måste dessa vara klara?

Med Buskoll blir det här superenkelt, och säkert!

När en medarbetare sjukanmäler sig

Har en medarbetare sjukanmält sig? Inga problem med Buskoll! En chef eller någon med rätt behörighet kan enkelt gå in i vyn “Planera” och se vilka uppgifter som medarbetaren har att göra idag och kommande dagar. Då ser man snabbt vilka uppgifter som måste göras direkt och kan sedan skicka dessa till någon annan istället.

Vid semester eller planerad frånvaro

Samma sak gäller vid planerad frånvaro som till exempel föräldraledighet eller semester. Välj bara vilken person det handlar om och för vilken period. Sedan är det bara att välja vilka uppgifter som ska skickas till någon annan som jobbar, eller om de ska delas upp mellan olika personer. Det är gjort med några klick, men kan betyda att ingen superviktig uppgift missas.

Vid personalrotation

Har ni en nyanställd på jobbet eller någon som ska ta över när en medarbetare går på föräldraledighet? Här gör man förstås på samma sätt, se över uppgifterna på den som antingen slutar eller går på ledighet och skicka sedan samtliga eller bara en del av uppgifterna till den nyanställde. På så sätt vet den nya medarbetaren direkt vad hen har för arbetsuppgifter, dessutom när de skall vara klara. Samtidigt kan den som slutar eller går på ledighet kan känna sig trygg med att inga viktiga uppgifter kommer att missas. Säkert, kontrollerat och enkelt!

 

Som nyanställd kan det också vara bra med mer information kring arbetsuppgifterna och då kan man enkelt lägga till det i varje uppgift. Ännu bättre blir det om man dessutom integrerar Buskoll som en del av arbetet i upplärningsperioden. På så sätt lär sig den nyanställde snabbt att använda Buskoll samtidigt som inga nya viktiga uppgifter missas.

Buskoll underlättar arbetsprocessen

Genom att använda Buskoll på det här sättet kommer personalrotationen att underlättas eftersom det både säkerställer att inga uppgifter glöms bort när någon slutar och att introduktionen av en ersättare blir smidigare eftersom denne direkt har uppgifterna i sin dagliga att göra-lista.

Säkert, kontrollerat och enkelt. Buskoll i ett nötskal!