3 tips för en effektiv arbetsdag

aug 22, 2022 | Övrigt

Effektiva arbetsdagar vill vi alla ha, men det är inte alltid så lätt med ständiga störningsmoment som ljud på kontoret och kollegor som behöver hjälp och telefonen som ringer.

Det kan också vara svårt att veta var man ska börja, vilket gör att våra arbetsdagar ofta blir röriga och kanske inte så effektiva.

Här har vi samlat tre tips för att skapa effektiva arbetsdagar:

 1. Fokusera på en sak i taget
  Vi är många som försöker att ”multitaska”, men våra hjärnor är inte bra på att göra flera saker på samma gång. Så även om du försöker att göra flera saker samtidigt, så kommer din hjärna inte att lägga det fokus och den hjärnverksamhet som kanske behövs för en viss arbetsuppgift, och risken ökar för att den inte blir bra gjord. Försök därför att göra en sak åt gången. Prata till exempel inte i telefonen samtidigt som du försöker svara på ett mail 😉
 1. Lägg in arbetsuppgifterna i Buskoll direkt när de uppstår
  När du har koll på läget och vet vad du skall göra under dagen är det mycket lättare fokusera på det du gör just nu. Då kan du släppa allt annat och slipper oroa dig över att missa något viktigt som skall göras. Lägg därför in arbetsuppgifterna i Buskoll direkt när de uppstår, så behöver din hjärna inte lägga kapacitet på den uppgiften förrän den skall göras.

  Ett exempel. När du pratar med någon i telefon kanske ni kommer överens om att du skall göra något, till exempel skicka över ett anställningserbjudande till en rekryteringskandidat eller en rapport till din närmaste chef. Lägg då in den uppgiften i Buskoll direkt ”Skicka anställningsunderlag till Leonard” eller ”Maila verksamhetsrapporten till Sten”.

 1. Avsluta dagen med att planera kommande arbetsdagar
  För att lättare kunna fokusera på det du skall göra direkt när du kommer till kontoret nästa dag är det bra att avsluta dagen med att snabbt gå igenom vad du skall göra imorgon. Då kan du sortera bland uppgifterna och kanske flytta någon uppgift till en annan dag om det behövs. I Buskoll är det väldigt enkelt och du gör det snabbt. När det väl är gjort kommer du att känna att du har koll på läget och kan sätta igång med dina uppgifter direkt när du börjar nästa dag.

  Att planera arbetsdagarna är A och O för att skapa ett effektivt arbetssätt. Det är här som Buskoll verkligen underlättar för dig! Genom att planera dina arbetsuppgifter för flera dagar, veckor och till och med månader framöver, kommer du inte bara ha koll på läget – du kommer också att bli påmind om när uppgifterna skall göras eftersom allting finns i Buskoll. Det kommer att göra dig väldigt effektiv och mindre stressad på samma gång. Den där rapporten som ska skickas in varje månad, behöver du inte ha i huvudet förrän det är dags eftersom den då kommer att dyka upp i Buskoll.

Har du inte skaffat Buskoll ännu? Skapa ett konto redan idag! Det är enkelt att komma igång, och dessutom använder du verktyget gratis under hela 2022.