Planera arbetet efter semestern

aug 23, 2022 | Övrigt

Precis kommit tillbaka från semestern? Då känner du säkert som många andra att det är stressigt, och att det går åt en hel del tid på att få koll på sina rutiner och arbetsuppgifter igen.

Det är dock inte så lätt som det låter och för de flesta av oss brukar det ta några dagar, eller kanske till och med någon vecka, innan vi känner oss varma i kläderna igen och får saker gjorda som innan semestern. Då brukar det underlätta om man börjar med att få struktur på sina arbetsuppgifter genom att sortera dem efter prioritet och när de skall vara klara. Sedan, när det är gjort, kan man hugga in i uppgifterna och fokusera på en sak i taget.

Det är däremot inte alltid så enkelt som det låter… Fast det kan faktiskt vara det. Hur då, kanske du tänker? Jo, genom att ta hjälp av Buskoll och lägga in uppgifterna i ”att göra-kalendern” där. Det går rätt fort och gör att du snabbt får struktur på ditt arbete och dina arbetsdagar. Dessutom innebär det att du inte behöver lägga lika mycket tid på att fundera på vad du skall göra härnäst, utan kan fokusera helt på det som skall göras istället. Ja, faktum är att den kapacitet som du då frigör kommer att göra att du känner dig lugnare fast du kanske har mycket att göra. Helt enkelt eftersom du känner att du har koll på läget.

Som om inte det räckte så kommer Buskoll även se till att du inte missar något som du lagt in i systemet. Ingen uppgift försvinner, och hinner du inte göra den idag så flyttas den automatisk till imorgon. Dessutom kan du få både push notiser och e-postmeddelanden som påminnelser.

Så varför inte passa på att börja använda Buskoll nu direkt som en del i att komma tillbaka till arbetet efter semestern? Det kanske tar lite tid till en början innan du lagt in alla dina arbetsuppgifter, men när det väl är gjort så kommer du att uppskatta stödet du får av Buskoll och hur enkelt det är att använda. Det är klart att det kommer att kräva lite av dig och också, inget går ju av sig självt även om det är enkelt. Hemligheten är att alltid lägga in en uppgift i Buskoll direkt när du kommer på den och att lägga in både stort och smått. Allt från att du skall ringa någon imorgon till att du skall göra klart en rapport eller ett anbud på fredag. Det är faktiskt lite beroendeframkallande, på ett positivt sätt.

Som avslutning kommer ett riktigt kraftfullt Buskolltips. Lägg några minuter innan du går hem varje dag och planera dina kommande arbetsdagar i Buskoll. Några uppgifter kanske du känner att du inte kommer att hinna göra imorgon och i stället vill flytta till en annan dag. Inga problem, det är gjort med ett par klick och går väldigt fort. Sedan kommer du att känna dig lugn på vägen hem för att du vet att du har koll på läget. Buskoll alltså…