Skapa mallar i Buskoll

aug 25, 2022 | Övrigt

Du vet väl om att du kan skapa mallar i Buskoll? Om inte så rekommenderar vi verkligen att du tar en titt på det eftersom det faktiskt är riktigt användbart. Varför då, kanske du undrar. Jo, därför att med mallar kan du både spara tid, och vara säker på inte missa något viktigt för sådant som kanske inte görs så ofta.

En del uppgifter gör man ju bara ibland, och man vet kanske inte riktigt när de skall göras nästa gång.  Då är det väldigt smidigt att kunna spara sådana uppgifter som en mall och sedan använda dem igen när man behöver! Ta till exempel checklistor för diverse saker, de är ju perfekta att spara som mallar.

Låt oss säga att du har anställt en ny medarbetare. Innan hen skall börja är det en hel del saker som måste göras och mycket att komma ihåg. Anställningsavtal skall skrivas, kanske en dator behöver beställas, en telefon likaså och förstås även ett abonnemang till. Sedan kanske nycklar och inpasseringskort behöver ordnas, tystnadsplikt undertecknas och så vidare. För att inte tala om alla stödsystem som behöver uppdateras med information om den nyanställde. En hel del saker att göra alltså, och mycket som kan missas…

Då är det riktigt praktiskt att kunna skapa en checklista i Buskoll, spara den som en mall och sedan använda den varje gång en ny person skall börja arbeta i företaget.

Samma sak gäller även för offerter, rapporter och andra liknande arbetsuppgifter. De görs också lite då och inte sällan utan att man i förväg vet exakt vilket datum de skall göras nästa gång. Perfekta som mallar.

Mallarna kan dessutom vara företagsgemensamma om man vill, då kan hela företaget kan använda dem! Det underlättar för alla, samtidigt som det också innebär att viktiga rutiner görs på samma sätt oavsett vem som gör dem.

I Buskoll hittar du också några fördefinierade “Buskoll-mallar” för att enklare kunna komma igång i verktyget, till exempel för att betala momsen under hela året! Fler sådana mallar kommer att läggas till under året, och har du förslag på nya praktiska mallar får du gärna höra av dig till oss så lägger vi in dem i Buskoll.