Arbetsdagarna har förändrats mycket för många, både under och efter pandemin. Nu är det många som jobbar hemma eller på distans, fast några är kvar på kontoret. Oavsett var du arbetar, kan det vara svårt att hålla fokus. Det är kollegor som kommer och berättar om sin helg eller det är tvättmaskinen som är klar och behöver hängas för tork. 

En av de bästa saker du kan göra för att behålla ditt fokus under arbetsdagen är att skapa en bra att göra-lista så att du snabbt ser vad som skall göras och sedan fokusera på det.

För genom att skapa en att göra-lista för dagen, veckan och kanske till och med för månaden, så behöver du inte lägga kraft på på att hålla koll på arbetsuppgifterna längre. Du kan istället fokusera på att “bara göra” dem. Ännu bättre blir det om du använder  Buskoll som då håller reda på det du skall göra åt dig 

Du kan också planera och prioritera lättare med en lista, vad behöver du till exempel hinna med idag? Vad behöver vara klart när veckan är slut? Se till att vara specifik, och lägg in minsta lilla uppgift i Buskoll! 

Ett annat bra tips för att hålla fokuset under jobbdagen är att ta pauser, speciellt för oss som arbetar på kontor. Vi sitter (oftast) ner hela dagen, och då tappar vi lätt fokus och effektivitet. Se till att bara ställa dig upp minst en gång i timmen! Res dig upp och gör några knäböj för att komma igång igen. 

-> Vill du skapa effektivare arbetsdagar och hålla fokus på jobbet? Skapa ett konto på Buskoll idag! Du får använda verktyget gratis under hela 2022, därefter kostar det bara 89 kr/mån per användare.