Ordning och reda på kontorsarbetet, med Buskoll blir det enkelt!

aug 24, 2022 | Tema

Att det underlättar med ordning och reda på kontorsarbetet är de flesta medvetna om, men för småföretagare är det kanske ännu viktigare eftersom de ofta har mycket att göra inom många områden och flera ”deadlines” att hålla reda på samtidigt. Dessutom har småföretagare inte särskilda avdelningar för olika uppgifter eller områden, utan alla uppgifter måste hanteras av ett fåtal personer med hög arbetsbelastning.

Men nyttan med ordning och reda på kontorsarbetet gäller för alla företag. Det gör att arbetsdagarna blir mer effektiva så att mer blir gjort på kortare tid, samtidigt som det faktiskt minskar både stress och andra påfrestningar som lätt uppstår när det är mycket att göra.

Sedan är det många som upplever att det inte är så lätt att vare sig skapa eller hålla ordning och reda på kontorsarbetet när det redan är stressigt och massor att göra. Men det är just då som Buskoll är som allra bäst, helt enkelt därför att Buskoll gör att du själv inte behöver tänka på att få ordning och reda eftersom Buskoll gör det åt dig. Det enda du behöver göra är att lägga in dina arbetsuppgifter i Buskoll, och det är väldigt enkelt…

Varför blir det oreda på kontorsarbetet?

Ja, egentligen är det inte så konstigt och faktiskt något som ”drabbar” de flesta. I grunden handlar det om att ha väldigt mycket att göra, i vissa fall kanske till och med för mycket. Har man då inte en metod, eller ett bra system, för att organisera sitt arbete så är det lätt det snabbt blir rörigt och då ökar risken snabbt för att man skall missa någon viktig arbetsuppgift. Dessutom är det lätt att tappa överblicken på arbetet vilket gör att man snabbt kan bli stressad över att man inte har riktig koll på vad som skall göras och när det skall vara klart. Det är då som ”högen” byggs upp…

Har man väl hamnat där kan man omedvetet ”ge upp” ambitionen att försöka organisera sitt arbete och då övergå till det som man brukar kalla brandsläckning, alltså bara lösa sådant som är akut. Sedan växer ”högen” snabbt och det kan vara svårt att komma ikapp vilket i sin tur gör att känslan av att vara stressad börjar öka. Risken är då stor att fastna i en ond cirkel som gör att både stress och irritation ökar samtidigt som arbetslusten minskar. Där vill man inte hamna, och som tur är finns det en enkel åtgärd för att slippa det.

Vinsten med ordning och reda

Fördelarna med ordning och reda på kontorsarbetet är många, och den viktigaste är nog att du minskar risken för onödig stress för allt som skall göras och det som du inte kommer att hinna. Du slipper också den där gnagande känslan av att ”det är något som jag missat” utan att riktigt veta vad det är.

Du kommer också att hinna med mer på samma tid som förut, detta eftersom du hela tiden har koll på vad som skall göras och vilka uppgifter som är mest prioriterade. Du slipper alltså fundera på vad som skall göras härnäst utan kan direkt fokusera på innehållet i arbetsuppgiften.

På samma gång kommer även kvaliteten på ditt arbete att öka. Dels för att du kommer att kunna lägga mer tid och fokus på de faktiska arbetsuppgifterna. Men också för att du minskar risken för att missa någon viktig uppgift eller deadline.

Och det här är bara fördelarna för dig personligen. Tänk dig hur stor vinsten då blir om hela företaget gör på samma sätt, då blir ju hela företaget effektivare. Det betyder ju att produktiviteten ökar utan att kostnaderna gör det. Konkurrenskraften ökar alltså. Dessutom utan att personalen blir stressad och mår dåligt, snarare tvärtom.

Hur gör du då för att komma ur den onda cirkeln och istället få ordning och reda?

Nu kanske du undrar “hur sjutton ska jag organisera kontorsarbetet då?!”. Svaret är – med hjälp av Buskoll. För med ett verktyg som Buskoll behöver du som företagare eller anställd, inte längre hålla koll på dina arbetsuppgifter – Buskoll gör det åt dig! Det är klart att det går att göra det ”manuellt” med papper och minnesanteckningar eller listor också, men det kommer att ta mycket av din tid i onödan och du kommer dessutom att själv behöva hålla reda på alla deadlines och se till att din metod hela tiden är aktuell.

Om du istället låter Buskoll hjälpa dig så slipper du det, och samtidigt får du en mängd andra fördelar som ett digitalt verktyg som Buskoll kan ge dig. I Buskoll kommer du enkelt att få en överblick över din arbetssituation, du ser till exempel snabbt vad som skall vara klart idag eller resten av veckan. Du minskar också risken för att missa någon uppgift eftersom det du inte hinner klart idag automatiskt flyttas till imorgon samtidigt som det rödmarkeras och blir tydligt. Du kommer också att kunna skicka uppgifter till dina kollegor som kanske har mer tid just nu, och då kommer du även att kunna få en automatisk kvittens när de har gjort klart uppgiften eller om den blir försenad.

Allt det här kommer du att kunna göra både i din dator och i din telefon/surfplatta vilket gör att du snabbt kan ändra bland dina uppgifter, till exempel flytta någon uppgift från idag till imorgon eller någon annan dag då du räknar med att ha mer tid för den.

Allt du behöver göra är att se till att lägga in dina arbetsuppgifter i Buskoll. Ja först måste du förstås skapa ett konto, det går snabbt, och sedan är du igång. När du väl gjort det är det bara att börja att lägga in dina arbetsuppgifter vilket är enkelt. Du kan till och med prata in uppgifterna om du vill.

Det viktigaste är att du faktiskt lägger in uppgifterna i Buskoll och sedan får de som en rutin så att du fortsätter göra det hela tiden. Vårt bästa tips är att lägga in allt, högt som lågt, då behöver du varken tänka på det längre eller komma ihåg det. Allt från att du skall ringa någon till mer komplexa uppgifter som kanske har flera deluppgifter, till exempel skapa ett anbud som svar på en offentlig ramavtalsupphandling. Samma sak gäller för återkommande uppgifter som till exempel månads- eller veckorapporter.

Och när du väl kommit igång kommer du förhoppningsvis att tycka att det är roligt, eftersom det är så tillfredsställande att känna att man har koll på läget. Det är just därför vi har skapat Buskoll, för att göra det roligare att arbeta strukturerat!

Läsvärt
Här nedan är tips på mer läsning om vinsterna med ordning och reda på kontorsarbetet och hur du gör för att få det.
Jobba smartare med Buskoll – Checklista
Bli effektiv med Buskoll – metodiken
och här skapar du ett konto för att komma igång direkt! Dessutom är Buskoll kostnadsfritt under hela 2022, passa på!